Svart vecka

Svart vecka

Svart vecka

2023 | Kriminalroman | 328 sidor

Svart vecka är den första delen i serien om Anders Johansson, som hankar sig fram som privagdetektiv i Göteborg. Den finns som häftad, e-bok och ljudbok.

Svart vecka
Charlie Rönnberg vaknar upp på tåget från Göteborg till Stockholm. Men vad gör han där? Han minns varken hur han tagit sig till tåget eller varför.
Vid hemkomsten möts han av information som ger honom kalla kårar, och som leder till att Charlie anlitar privatdetektiv Anders Johansson för att utreda vad som faktiskt hänt dagarna före tågresan.
Anders Johansson som nyligen blivit dumpad av sin tjej vill helst av allt bara dränka sina sorger, men dras nu in i en märklig härva av gamla oförrätter, amatörporr och utpressning. Ovanpå på allt detta så visar det sig att mannen som fälldes för mordförsök på Anders för fyra år sedan nu ska friges och han verkar vara hämndlysten.
Fler böcker
Första kapitlet

I

 

KAPITEL 1

Charlie Rönnberg vaknade. Det första han blev medveten om var doften av banan och att det gungade lätt. Sedan hörde han ett lågmält sorl. När han öppnade ögonen såg han ut över en sjö som glittrade utanför fönstret. Närmast land kru- sade sig vattnet lätt. Vidsträckta åsar med gran och björkskog, där hus i vitt och rött var insprängda, reste sig ur sjön på andra sidan.
   Han satt på ett tåg. Dagen var grå, men längre bort närmade sig en blå himmel. En sekund senare åkte de in i en tunnel och allt blev svart.
   Han knep ihop ögonen hårt och först nu märkte han att hu- vudet ilade av smärta. Hur i helvete hade han hamnat här?
   Han hade inget minne av att ha klivit på ett tåg.
   Han kände sig groggy, som om han sovit djupt och länge och plötsligt blivit väckt.
Fortsätt att läsa…

 

 

Recensioner

“Jag småler, gapskrattar och ryser av välbehag. Författaren Tony Fischier briljerar och dansar fram på en högt uppspänd deckarlina. Utan att trillar ner.” – Samuel Karlsson, Vi som älskar ljudböcker

 

“Fischier ger oss en story med bra drag i framåtrörelsen, spännande intrig, hårdkokt känsla och ett dialogdrivet berättande. ” – Bibliotekstjänst

/*